RUȘINICĂ! Primarul comunei Oinacu, Laurențiu BURTAVEL, ar putea să se aleagă cu un dosar penal…

0
1384

În mai multe rânduri, la sesizările locuitorilor din comuna Oinacu,   cotidianul nostru  a publicat  materiale  despre o serie de  nereguli  ce i-au fost atribuite primarului localității,  Laurențiu Burtavel. De fiecare dată însă acesta   a negat cu vehemență   acuzele concetățenilor  săi, numindu-i, nu o dată, „sifonari”.

Răspunsurile  primite între timp de la autoritățile statului,  au confirmat însă că oamenii au  avut dreptate. Un prim caz, dacă vă mai amintiți,  a fost cel legat de  „groapa de gunoi” aflată în imediata vecinătate a localității, despre care primarul Burtavel  ar fi jurat că nu există… Ulterior , comisarii Gărzii de Mediu au constatat  altceva, astfel că minciuna  primarului  a costat scump.  Dar nu pe el, ci tot pe locuitorii comunei  Astfel, Primăria  Oinacu a fost nevoită să plătească aproximativ 50.000 de lei, amendă aplicată UAT-ului pentru depozitarea deșeurilor în locuri neconforme, după ce în acest scop primarul Burtavel  încheiase un contract,  cu o firmă de apartament, căreia i-a vărsat în conturi peste 300 de milioane de lei vechi!! 

A urmat apoi știrea  legată de eventuala pensionare a primarului Laurențiu Burtavel. Și de data aceasta,  omul a negat, considerând-o un zvon nefondat.  Răspunsul primit  la puțin timp din partea  Casei Județene de Pensii l-au contrazis pe Laurențiu Burtavel, cităm: urmare a verificării bazei de date s-a constatat că persoana, cu datele furnizate de dumneavoastră, figurează ca pensionar, categoria de pensie limită de vârstă, stabilită din data de 06.12.2019 prin Decizia cu nr.174190/29.01.2020, dosar aflat în plată cu data de 6 decembrie 2020”. 

În concluzie, din nou am avut dreptate!

A treia ispravă  a primarului din Oinacu a constituit-o  asfaltarea , în plină pandemie de coronavirus, a câtorva ulițe din localitate! Nimic rău până aici, numai că asfaltarea pe anumite sectoare s-a făcut  ”la ochi”, fără documente și fără respectarea normativelor. Mai exact, fără autorizații de construire și prin turnarea  stratului  de asfalt direct peste  stratul…praf al drumurilor!

Dar  hai să vedem  cum sună răspunsul  transmis de către Inspectoratul de Stat în Construcții – Giurgiu, referitor la acest aspect:  „Aspectele prezentate în sesizare au făcut obiectul unei acțiuni de control, efectuată de către inspectorii în construcții din cadrul Inspectoratului Județean în Construcții Giurgiu, în luna iunie 2020. În urma verificării efectuate de instituția noastră, în teren pe strada Salciei, s-au constatat neconformități privind grosimea patului de fundare al drumului fapt pentru care s-a dispus factorilor responsabili cu verificarea execuției corecte a lucrărilor în șantier ca până la 29.06.2020 să efectueze cu un laborator de încercări autorizat ISC, verificări în vederea determinării grosimilor stratului de balast și piatră spartă.

După obținerea rezultatelor probelor de laborator urmează să revenim pentru a vă informa cu acest aspect.

Referitor la lucrările efectuate pe strada Agentului, sat Braniștea, s-a constatat că acestea au fost executate fără autorizație de construire fapt pentru care Primarului comunei Oinacu i-a fost aplicată sancțiune contravențională în valoare 20.000 de lei, conform prevederilor legale, s-a dispus Primăriei comunei Oinacu, expertizarea execuției lucrărilor, respectiv a modului în care au fost executate lucrările de construire, în vederea asigurării cerințelor fundamentale aplicabile prevăzute de lege, și obținerea autorizației de construire pentru lucrările executate, cu termen 30.09.2020.”. În privința expertizelor, redacția noastră are toate șansele ca, din nou, să aibă dreptate…  

Ca și cum toate acestea  nu ar fi fost de ajuns, pe numele primarului din Oinacu ar  exista – după cum susțin câțiva din apropiații Primăriei,  o lucrare penală înregistrată la Inspectoratul de Poliție al Județului Giurgiu, lucrare ce este în plină anchetă la acest moment!

Din păcate, în calitatea sa de ”pensionar”, primarul Laurențiu Burtavel a decis  să nu mai răspundă apelurilor făcute de reprezentanții publicației noastre, pentru că, de fiecare dată  a fost prins de noi, cu „cioara vopsită”!

Întrebarea care se naște acum este: Dacă primarul Burtavel a ales să nu spună adevărul nici măcar presei, cum ar mai putea să aibă cineva încredere în promisiunile și afirmațiile pe care primarul Burtavel le face sau le va face în apropiata  campanie electorală, în care se pare că se va arunca, conform zvonurilor lansate chiar de el în comună?

Până când va înțelege că prin funcția pe care o deține are datoria civică  de a răspunde în fiecare moment consătenilor săi, cei ce l-au ales să gestioneze interesele localității,  respectiv presei ce nu urmărește altceva decât binele social al comunităților și respectarea legalității de către liderii acestora, pentru  atitudinea sa sfidătoare îi adresăm primarului Burtavel un binemeritat : ”Rușiniiică!”

(Jurnal)