11401370_484738318351857_9168703247289677810_nÎn acest număr al publicaţiei noastre, vă prezentăm un alt elev merituos din municipiul Giurgiu, care s-a remarcat prin rezultate deosebite obţinute la concursurile/olimpiadele şcolare. Este vorba despre Roxana Puţaru, elevă în clasa a-XI-a la Liceul Teoretic ”Tudor Vianu”, care, anul acesta şi anul trecut, a obţinut locul I la etapa judeţeană a Olimpiadei de Logică, comunicare şi argumentare, şi diplomă de participare la etapa naţională a aceluiaşi concurs.

Tânăra olimpică ne mărturisea că materia aleasă a atras-o încă de la primele ore şi că nu i s-a părut deloc dificilă: Mi-a plăcut foarte mult logica, nu mi s-a părut deloc grea şi am înţeles totul din clasă. Doamna profesoară Ildiko Andraş, căreia doresc să îi adresez mulţumiri pe această cale, a avut, fără îndoială, o influenţă pozitivă asupra mea, îndrumându-mă şi îndemnându-mă să particip la olimpiadă.

Întrebată cum ar trebui să procedeze un elev pentru a deveni olimpic, Roxana ne spunea că, în opinia sa, este nevoie de foarte multă muncă, care trebuie îmbinată cu pasiunea faţă de acea materie.

În ceea ce priveşte opţiunea sa profesională, după terminarea cursurilor liceale, tânăra olimpică ne-a menţionat că încă nu este hotărâtă ce facultate va alege, deoarece, cel puţin în Bucureşti, nu există o facultate cu specializarea – logică: În principiu, voi alege o facultate bazată tot pe ştiinţele socio-umane, pentru că acest domeniu mă atrage cel mai mult, ne-a mai spus Roxana.

Jurnaliştii publicaţiei ”Jurnal giurgiuvean” îi transmit sincere felicitări tinerei olimpice şi îi urează mult succes în continuare, atât pe plan profesional, cât şi în viaţă!

(Teodora Nicolau)

1 COMENTARIU