Românii au plătit 714 milioane de euro pentru 160.000 de pensionari speciali

0
139

Pensiile speciale ale civililor şi militarilor au costat bugetul de stat peste 714 milioane de euro în prima jumătate a anului 2017!

Asta  arată datele transmise exclusiv pentru ECONOMICA.NET de către cele patru Case de Pensii care le plătesc. Mai puţin de 160.000 de oameni au încasat în luna iunie pensie specială. 

Pensiile speciale sunt administrate, aşa cum precizam,  de patru case de pensii: Casa Naţională de Pensii Publice plăteşte pensiile speciale ale civililor (magistraţi, aviatori, diplomaţi, auditori ai Curţii de Conturi, parlamentari, grefieri şi nu numai). Pensiile speciale ale pensionarilor militari sunt administrate şi plătite de trei Case de Pensii Sectoriale: ale MapN, MAI, respectiv SRI. au Conform oficialilor Casei de Pensii Sectoriale a MAI  pensiile speciale ale poliţiştilor, jandarmilor, pompierilor ISU, dar şi ale celorlalţi profesionişti din cadrul Ministerului de Interne au costat bugetul de stat peste 290,5 milioane de euro în primul semestru din anul 2017. În luna iunie, peste 62.000 de persoane au încasat la rândul lor pensii speciale plătite de Casa de Pensii Sectorială a MAI. Conform Casei de Pensii Sectoriale a SRI pensiile speciale ale militarilor din SRI au costat bugetul de stat 56,1 milioane de euro în primul semestru al acestui an.

Mai trebuie menţionat că aproape 9.200 de pensionari din SRI au încasat pensie specială în luna iunie a acestui an.

(Jurnal)