România va deveni studiu de caz din cauza neîncrederii în vaccinare!

0
143

Un medic român stabilit în Suedia, Laura Ghibu, trage un important semnal de alarmă asupra mentalității românilor, care n-au încredere în datele științifice atunci când vine vorba despre vaccinare. Aceasta spune că ceea ce se întâmplă în România n-are nicio explicație logică pentru un cercetător străin și foarte probabil România va deveni obiectul unui studiu de caz, iar fenomenul va primi și un nume. Între timp, România a început să fie deja subiect de știri în presa internațională.

„Fenomenul acesta de a nu accepta vaccinarea – din teamă, din credința că vaccinul nu este destul de experimentat, că nu suntem cobai etc. ne-a făcut, de fapt, să devenim o țară de cobai, care probabil va fi studiată. Această mentalitate colectivă de a nu avea încredere în datele științifice este fără precedent în Uniunea Europeană și este un fenomen pe care ar dori să-l studieze și probabil că acest fenomen va primi și un nume”, a declarat sâmbătă, 16 octombrie, medicul Laura Ghibu.

România va deveni un laborator pentru studiile științifice e cercetătorilor străini. Ceea ce se întâmplă în România nu are nicio explicație logică pentru un cercetător străin sau pentru un străin în general, a arătat Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia.

Situația din România începe să atragă și atenția presei străine, care încearcă să explice fenomenul.

Spitalele din România sunt copleșite de pacienți nevaccinați”, este titlul unui material video publicat pe site-ul Euronews și realizat de jurnaliștii de la Associated Press. Situația este comparată cu cea din Rusia, unde există o proporție similară de populație nevaccinată – circa două treimi.

Imaginile prezentate de Euronews arată cum în București, ambulanțele au fost nevoite să stea la coadă în fața Spitalului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, unde sunt amenajate paturi inclusiv pe coridoare. Adrian Marinescu, directorul medical al spitalului, le-a declarat jurnaliștilor că peste 90 la sută dintre pacienții spitalului bolnavi de COVID sunt nevaccinați. „Practic, când vine vorba de spitalizare, vaccinații sunt excepții”, a arătat medicul.

Mulți români nu au încredere în îndemnul autorităților de a se vaccina, o situație care, în parte, se poate explica prin faptul că au trăit mult timp sub dictatorul Nicolae Ceaușescu. Sunt, de asemenea, receptivi la dezinformările care circulă online, potrivit cărora vaccinurile sunt ineficiente sau, mai rău, periculoase, explică Euronews.

Săptămâna trecută, Romania a fost țara cu cele mai multe decese declarate și raportate la numărul de locuitori.

Ocupăm un loc 1 mai mult decât neonorabil, care ar trebui să dea mult de gândit tuturor.

(Jurnal)