Un raport recent arată că țara noastră oferă cele mai slabe servicii România este țara cu serviciile medicale de cea mai slabă calitate. Pentru al doilea an consecutiv, un raport oficial ne plasează pe ultimul loc din Uniunea Europeană.

Principalele nemulțumiri ale pacienților români sunt legate de lipsa medicamentelor și dotărilor din spitale, atitudinea anumitor cadre medicale, lipsa programelor de prevenție și infecțiile intraspitalicești. Din nefericire foarte mulți medici au ales să profeseze în străinătate, cauzele le cunoștem cu toți, iar acest lucru ne constă uneori chiar viața.  Medicii specialiști buni sunt puțini, pacienții mulți , iar  acest raport disproporționat aduce după sine programari  cu întărziere de luni de zile și extenuarea medicilor care nu mai pot face față. Lipsa dotărilor din spitale, lipsa de specialiști care să lucreze cu  aparatura , mizeria din spitale,  lipsa medicamentelor  sunt problemele majore ale unui sistem și a unei societăți bolnave.

De   treizeci de ani  suntem blocați în proiecte, promisiuni și reforme, însă realitatea ne demonstrează că politicienii  indiferent de culoarea politică ne preferă bolnavi sau morți,mai ales că s-a constatat că în Rommânia și morți pot vota.

 

(Jurnal)