România este pe ultimele locuri în UE privind încălcările datelor de confidențialitate

0
78

România se află pe ultimele locuri în UE în ceea ce privește încălcările datelor de confidențialitate, cu doar 250 de notificări în acest sens, a declarat George Vlănțoiu, Senior Partner al Vlănțoiu și Asociații, în cadrul unei conferințe de profil, anunță MEDIAFAX.

Conform aceleiași surse, cele mai multe notificări de acest gen le-a înregistrat Olanda (15.400), urmată de Germania (12.600).

“În Bulgaria, Fiscul a luat amenda de 2,6 milioane de euro de la propriul stat pentru că a pierdut datele a 5 milioane de cetățeni. De aceea, este foarte bine că a apărut un produs de asigurare. Întrucât articolul 28 din GDPR obligă clientul la verificare, automat trebuie să cerem companiilor de IT să stea în spatele oricărei probleme. Asigurarea înseamnă intervenția imediată, plata imediată, ajutor”, a completat Vlănțoiu.

Declarația sa a fost făcută la anunțarea, în cadrul unei conferințe de Cyber Security, a primului produs de cyber security pentru companiile din domeniul tehnologiei, care acoperă și amenzile GDPR.