Care este clasamentul candidaților la prezidențiale

0
268

Conform unui sondaj intern al USR, publicat de G4Media, președintele Klaus Iohannis se află pe prima poziție în preferințele electoraltului, urmat de premierul Viorica Dăncilă și de candidatul USR-PLUS, Dan Barna. Pe poziția a patra în sondajul USR este poziționat candidatul susținut de ALDE și Pro România, Mircea Diaconu.

  1. Klaus Iohannis – 40,5%
  2. Viorica Dăncilă – 21,4%
  3. Dan Barna – 19,7%
  4. Mircea Diaconu – 7,6%

În mediul urban,  conform acestui sondaj, Dan Barna este pe locul doi cu 22,7% intenție de vot , Iohannis este la 40,7%, Dăncilă – 15,7% și Diaconu – 9,1%. După cum puteți  observa sunt diferențe mari față de sondajul IMAS / Europa FM , unele dintre ele fiind greu explicabile.

Sondajul IMAS este realizat prin metoda CATI (telefon) pe aproximativ 1000 de persoane. Ambele au fost realizate în luna septembrie, după cum arată coordonatorul campaniei lui Dan Barna pe grupul intern de comunicare al USR, Cătălin Drulă.

(Jurnal)

„Pe aceeași metodologie și cu aceeași casă de sondaje noi aveam 21% cu 2 săptămâni înainte de alegerile europarlamentare, au fost cel mai aproape”, a declarat un lider al USR pentru Digi24.ro.

Potrivit unui sondaj IMAS prezentat marți, realizat la comanda Europa FM, primele patru poziții sunt ocupate de Klaus Iohannis -45%, Mircea Diaconu-16,6%, Dan Barna 14,2% și Viorica Dăncilă-12,4%.

Editor: Robert Kiss