”Stați liniștiți români, vouă nu vi se va întâmpla nimic!” – este mesajul transmis zilnic de către președintele României unei populații tot mai isterizate de zvonurile unui război care dărâmă o lume a normalității la doar 15 kilometri depărtare de graniță…

Păi dacă totul este OK, atunci de ce să mai cheltuim încă 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei. Ăăă? Doar așa, de garagață, ca să moară dușmanii rusofoni de ciudă? Și-n schimb ce câștigăm? Mai mărim puțin prețul la alimente, oleacă la carburant, ba și facturile de energie că oricum am stat mai mult de două decenii în frig și în întuneric și ne-am obișnuit… Nu-i așa?

Ba hai să mărim și efectivul militarilor activi, că e nevoie să-i înlocuim pe cei ce se împușcă, din greșeală (Dumnezeu să-i ierte!), între ei, în postul de pază…

În rest nu aveți de ce să vă îngrijorați, dragi giurgiuveni!… Oricum nu aveți unde să vă ascundeți, că din cele 29 de adăposturi doar 3 mai sunt funcționale la noi în Giurgiu. Așa că…

…D‘aia trebuie să vă păstrați cât mai mult calmul, că oricum dacă apasă ”jmecherul” ăsta de Putin butonul roșu noi suntem salvați. Luăm câteva pastile d’alea cu iod, ce tocmai le-au descărcat ăștia din mașinile Ministerului Sănătății (eu i-aș zice Ministerul Senectuții!) la DSP Giurgiu… și gata! Putem să murim sănătoși și fericiți căci oricum adăposturi n-avem, iar liderii noștri NATO veghează, fiți fără grijă, de acolo din fața unui pahar de gin tonic, din fotoliile lor opulente de la Bruxelles. Că, ce vreți, trebuie cineva să facă și strategii, nu-i așa?!
Ce dacă apa de spălat parbrize a ajuns la prețul unui mușchiuleț de vită, iar benzina Premium probabil că în curând își va modifica denumirea în „Dom Perignon” cu care a ajuns să concureze la preț, e bine măcar că ne-am relaxat și putem respira fără mască, aer curat…Dar nu oriunde, ci undeva, pe un maidan unde să nu se înghesuie nimeni ca la supermarket, după ulei și hârtie igienică.

Cert este că în fiecare seară președintele Iohannis apare în fața națiunii și ne rostește, clasicul, de acum: „Români, dormiți liniștiți… noi suntem în afara oricărui pericol!” De parcă ăia din Ucraina se joacă de-a războiul!

Stați liniștiți căci noi, când ne punem ceva în cap, ați văzut ce suntem în stare: Ne prăbușim cu MIG-ul, ne facem praf cu elicopterul, ne călcăm cu tancul sau ne lăsăm prăduiți de arme de către vreun golănaș de cartier, plecat la furat…

Și ca o dovadă de patriotism neaoș, tot mai mulți români își fac pașapoarte sau stau cu ele sub pernă și valizele la ușă ca, în cazul în care coloanele alea rusești de tancuri, se rătăcesc pe alte rute dând buzna pe autostrada Soarelui, să poată să o tulească într-o clipă din țară!

Între timp, cântăcioși ce suntem, mai compunem o melodie gen: ”Așa-i românul…” oftând resemnați, în fața unui „ceaon” cu pomana porcului, sau fredonăm plângăcioși, cu pielea de găină, refrenul ăla cu: „Noi suntem români… Noi suntem români…”, încheind totul, apoteotic, cu o fotografie pe Instagram în care văru’ Fănică sparge lemne, la bustul gol, în fundul curții, în spatele său observându-se un duvar pe care stă scris, cu vopseaua roșie rămasă după ce și-a vopsit jențile de la căruță: ”Trăiască libertatea! NU războiului!”

În consecință: români, stați fără grijă…! Luați o pastilă cu iod și adăpostiți-vă în spatele chiuvetei! Războiul e tocmai la 15 kilometri de graniță! Iar ăia de la NATO ne veghează! „Ce dacă e beți, mangă?!”

(Smirnă Pacifistu’ – pentru conformitate Florian TINCU)

(caricatură din expozitia Anti-război : Pitești 2019)