Rezultat negativ la coronavirus pentru cinci dintre cei zece bebeluşi de la Maternitatea Odobescu din Timişoara, depistaţi iniţial pozitiv

0
57

Cinci dintre cei zece beluşi de la Maternitatea Odobescu din Timişoara, depistaţi iniţial pozitiv, au acum teste negative, după ce analizele au fost refăcute.

”Cei 5 din cei 10 nou născuţi ale căror teste ieşiseră pozitive sunt din Timişoara şi au fost retestati ieri şi au ieşit negativi. Ceilalţi 5 sunt din judeţe limitrofe – Arad, Hunedoara – rezultatele fiind aşteptate”, a anunţat azi dimineaţă Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut DSP Timiş să facă verficări la Spitalul Municipal Timişoara, după ce zece nou-născuţi au fost depistaţi cu coronavirus. Probele au fost recoltate în 1 aprilie, iar testele au fost lucrate în 5 şi 6 aprilie, iar pentru mamele celor zece bebeluşi rezultatele au fost negative.

După ce testele celor 10 bebeluşi au ieşit pozitive, a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicire a combaterii bolilor la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, în condiţiile în care 25 de cadre medicale din maternitate şi paciente au fost infectate cu coronavirus.

(Jurnal)