IMGA apărut nr. 4 (nr. 19) al revistei de cultură şi educaţie patriotică: Călugărenii lui Mihai Viteazul, coordonată şi îngrijită artistic de către Adrian POPA, avându-I  ca mentori pe maeştri Radu Theodoru şi Valentin Tănase. În mod firesc, ieşită de sub tipar în preajma sărbătorii Paştelui, redactorul şef face un excurs în sensurile religioase şi nu numai a acestei date calendaristice, moment de meditaţie plin de simboluri… Emil Păunescu ne prezintă figura legendară a voievodului Vlad Dracul, destinul tragic al acestuia,  încercând, aşa cum autorul însuşi mărturiseşte, o înţelegere a acestui moment istoric excepţional. Un personaj  al cărui destin a oscilat “între măreţie şi tragedie”.

 

Haralamb Bicu Pascu descinde în biografia de familie a învăţătorilor Pascu din Uzunu în timp ce dr. ist. Ion Constantin, scrie cuprins de nostalgie despre anii copilăriei, cităm: Locul cel mai frumos din lume este, fără îndoială, cel în care te-ai născut, indiferent unde te duce destinul vieţii.

 

Ion Constantin, fost ataşat cultural al Ambasadei României în Polonia, a cunoscut, după cum notează şi în materialul prezentat în revistă, o serie de personalităţi a lumii politice din România şi de peste graniţă, în contextual satului în care a văzut lumina zilei, Moşteni – Dobroteşti (Brăniştari). Emil Păunescu recidivează cu un alt interesant articol: Profesorul Vasile Glonţ din Brăniştari, “unul dintre iluştrii dascăli văşveni, azi aptoape uitat, năsut în comuna Brăniştari din judeţul Giurgiu. Finalul cuprinsului revistei aparţine (dă-I cezarului ce-I al Cezarului!) coordonatorului acesteia, Adrian Popa, într-un comentariu despre o monografie a comunei Mihai Bravu, în viziunea documentară a Angelei Bucur. O revistă antrenantă, cu subiecte incitante, ce îşi păstrează standardul înalt al calităţii, cu care ne-a obişnuit de-a lungul întregii ei evoluţii de până acum. Adrian Popa,  rămâne acelaşi neobosit scotocitor de documente rare pe tărâmul nesfârşit  al istoriei, un autor  de care revista editată de noi este onorată de fiecare dată atunci când îi găzduieşte creaţiile.

 

(Jurnal)