DSC03972De Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale, urmată la scurt timp de la alte două aniversări din aceeași categorie : Ziua Bibliotecii, a Bibliotecarului și Ziua Drepturilor de Autor (23 aprilie), sala de lectură a Bibliotecii Județene „I.A. Bassarabescu” din Giurgiu a găzduit miercuri, 26 aprilie, simpozionul „Bibliotecile și drepturile de autor”.

Tema abordată a fost legată de inovare, temă mai apropiată de OSIM, spunea unul dintre invitații evenimentului, Irina Lucan Arjoca – director general adjunct al ORDA.  „Dar avem și în literatură, în special în beletristică, inovare, numai că legislația noastră este puțin mai încâlcită, mai neclară, față de cea europeană. Noi, ca stat, lucrăm de câțiva ani buni la armonizarea acesteia, dar încă mai avem pași mulți de făcut”, mai preciza Irina Lucan Arjoca.

La evenimentul găzduit de Biblioteca Județeană Giurgiu au mai participat viceprimarul Ion Dragomir, vicepreședintele Consiliului Județean, Vasile Andronache, consilierul județean (membru în C.A. al Bibliotecii), Daniela Bardan, și scriitorul Dan Claudiu Tănăsescu, un apropiat al instituției de cultură din Municipiul nostru.  

(O.C.)