Conform Hotărârii de Guvern aprobată la sfârșitul lunii martie, în localitățile care au limita de incidență cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu virusul SARS-COV-2 pe ultimele 14 zile mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 locuitori, vor fi aplicate restricții în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Pentru acest sfârșit de săptămână există excepții, deoarece catolicii sărbătoresc Paștele.
Astfel, în perioada 03 – 04 aprilie 2021 este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20:00-02:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.
Cu o rată a incidenței de peste 6 la 1000 de locuitori, în municipiul Giurgiu vor fi aplicate următoarele restricții, în zilele de vineri și duminică:

Este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20:00-05:00, exceptând situațiile urgente, respectiv deplasarea la serviciu, deplasarea pentru asistența medicală și pentru achiziționarea de medicamente, deplasarea persoanelor care se află în tranzit, precum și deplasarea pentru îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori decesul unui membru al familiei. Pentru aceste excepții, persoanele vor completa declarația pe proprie răspundere;

Limitarea intervalului de timp în care este permisă activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, până la ora 18:00, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.