BULETIN DE PRESĂ 02.04.2021

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 02.04.2021:

  • cazuri confirmate pozitiv – 9.852 (dintre care 58 în ultimele 24 de ore);
  • cazuri vindecate și externate – 7.485;
  • în carantină la domiciliu – 692 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 581 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 24.932 de persoane, dintre care 93 în ultimele 24 de ore.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

La ora actuală, sunt 2.302 de cazuri active, dintre care 1.721 spitalizați și 581 în izolare la domiciliu.

Menționăm că la data de 01.04.2021, a fost înregistrat decesul unei persoane de sex masculin infectată cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 41 de ani, care nu prezenta comorbidităţi cunoscute. Aceasta a fost confirmată pozitiv la data de 11.03.2021, fiind internată într-o unitate spitalicească din judeţul Călărași, unde s-a produs şi decesul.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 65.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 124 de apeluri “112” referitoare la COVID-19.

Echipaje mobile din cadrul I.S.U.J. Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiul Giurgiu și din localitățile: Bolintin Vale, Ogrezeni, Mihăilești, Bolintin Deal, Joița. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio ale autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din municipiu și ulițele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

 * Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu