Astăzi, 6 octombrie, renumita actriță și regizoare Ileana Popovici a fost oaspetele de onoare al Bibliotecii Județene „I.A. Bassarabescu” din Giurgiu. 

S-au purtat discuții pentru noi proiecte culturale şi  legate de constituirea unui viitor fond documentar Ileana Popovici la Biblioteca Județeană I.A. Bassarabescu din Giurgiu.

Actrița Ileana Popovici a fost plăcut impresionată de darurile oferite Bibliotecii de către Episcopia Giurgiului cu prilejul inaugurării Sălii Centenar. Este vorba despre 4 lucrări din Colecția „România întregită – Primul Centenar”.   

Între personalități a remarcat prezența Elenei Alistar (n. 1 iunie 1873 – d.1955) medic și om politic român, singura femeie care a făcut parte din Sfatul Țării din Basarabia (1918). Elena Alistar a fost mătușa scriitoarei Magda Isanosși, directoarea Școlii Eparhiale din Chișinău (Școală pentru fetele de preoți și învățători). Școala avea un ciclu de șase ani, la 50 de ani de la lansare se aprecia că absolviseră 19.755 de eleve, din care 2.051 urmaseră programul complet iar fondurile școlii se asigurau din veniturile provenite de la  mănăstirile din eparhie și din taxele de școlarizare).

(Jurnal)