Reguli stricte pentru școli: ”La 3 cazuri de gripă cursurile se suspendă!”

0
339

Ministerul Educației și Cercetării ia măsuri majore după ce ministerul Sănătăţii a anunţat, oficial, că este epidemie de gripă în România.

La nivel național, în ultima săptămână s-au înregistrat peste 7.000 de cazuri. Bilanțul deceselor se ridică până acum la 18. La Giurgiu numărul cazurilor este limitat, neconstituind deocamdată un motiv de alarmare.

În cadrul măsurilor luate de prevenire a îmbolnăvirilor, MEC anunţă că şcolile sunt obligate să facă triaj epidemiologic zilnic acolo unde sunt medici sau asistente, iar dacă sunt trei cazuri de gripă într-o clasă, cursurile acelei clase se suspendă, potrivit unei note trimise Inspectoratelor Școlare.

Potrivit edupedu.ro, Ministerul Educației și Cercetării a transmis către unitățile de învățământ următoarele obligaţii:

  • Realizarea zilnică a triajului elevilor de către personalul medical din unitățile de învățământ la începutul fiecărui schimb.
  • În cazul apariției de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă de elevi/grupă de copii, cursurile clasei/grupei respective se vor suspenda.
  • Focarul va fi raportat și la Direcția de Sănătate Publică județeană sau a municipiului București. În cazul absenței timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unități de învățământ din cauza gripei confirmate, cursurile unității de învățământ se vor suspenda.
  • Realizarea dezinfecției unității de învățământ. Pentru clasele/grupele unde vor fi suspendate cursurile, obligatoriu se va realiza dezinfecția spațiilor de învățământ.

Pentru toți copiii și elevii se vor asigura toate condițiile pentru respectarea normelor de igienă, mai ales în timpul pauzei de masă, mai precizează Ministerul Educației și Cercetării.

(Jurnal)