Duminică e  noapte de…OSCAR! Filmul ”Joker”, marele favorit!

0
210

 

Sezonul premiilor cinematografice de la Hollywood va atinge apogeul duminică noaptea, odată cu gala Oscar, caracterizată în acest an de un suspans mai mare decât niciodată, în privinţa câştigătorului la categoria principală – “cel mai bun film”.

Organizatorii au aranjat covorul roşu pe care duminică noapte vor păşi cele mai mari vedete din lumea cinematografiei.

Pentru al doilea an consecutiv, prestigiosul eveniment nu va avea un prezentator principal.

Totuşi, pe scena care a fost prezentată în premieră vor urca numeroase staruri pentru a-i premia pe câştigători.

Este un adevărat freamăt la Hollywood. Cea mai importantă ceremonie a anului a mobilizat şi de această dată forţe impresionante. Deşi emoțiile sunt uriaşe pentru nominalizați, nici organizatorii n-au viaţă uşoară. Au netezit deja covorul roşu şi imensele statui aurite care străjuiesc drumul spre Dolby Theatre, acolo unde duminică noaptea va avea loc cea de-a 92-a ediţie a Oscarurilor. Se anunţă o gală extravagantă, iar scena a fost realizată în acelaşi ton.

Jason Sherwood, designerul scenei declara că :  „Sunt peste 50.000 de cristale Swarovski în acest aranjament. Există peste o mie de becuri cu LED, sunt kilometri întregi de cabluri. Această spirală interioară pe care o vedeţi aici cântărește aproape 5 tone, se ridică deasupra scenei şi se roteşte 360 ​​de grade.”

Cel care a creat întregul concept al scenei spune despre structura gigant că reprezintă două braţe imense din metal care, în sens metaforic, îi îmbrăţişează pe prezentatori şi întreaga audienţă.

La fel că şi anul trecut, gala nu va avea un amfitrion principal. Penelope Cruz, Tom Hanks, Chris Rock și Keanu Reeves se numără printre vedetele care vor urca pe scenă pentru a anunța unii dintre câștigătorii trofeelor.

Marele favorit al ediţiei din acest an este filmul “Joker”, care strâns nu mai puţin de 11 nominalizări.

Şi lungmetrajul captivant despre Primul Război Mondial, “1917″, pare să aibă drumul descis către un Oscar după ce în ultimele săptămâni a câştigat o serie de premii importante, printre care şi marele trofeu BAFTA.

Tot printre favoriţi se numără şi producţiile “The Irishman” şi “A fost odată la Hollywood” care au primit câte 10 nominalizări fiecare.

Printre actorii cu şanse la un Oscar anul acesta se numărăr Antonio Banderas, Leonardo DiCaprio, Joaquin Phoenix, iar la varianta feminină a premiului le regăsim pe Scarlett Johansson, Charlize Theron şi Renée Zellweger.

(Jurnal)