Refugiaţii din Centrul de Cazare şi Proceduri de Azil au primit cu Moş Ajunul chiar la ei ”acasă”!

0
290

15622274_631009010419748_774834374495126237_nCrăciunul este un moment magic, în care iubirea, toleranţa, generozitatea, empatia devin chintesenţa acestei sărbători.  Acum uităm de lucrurile care ne despart, care ne fac diferiţi, aducându-ne în prim plan lucrurile care ne definesc ca  oameni, care ne unesc, lucruri  ce sunt infinit mai grave şi mai importante. 

O dovadă vie că urările de sărbători, colindele, bucuria de a dărui un zâmbet,  au trecut graniţa prejudecăţilor  a fost prezenţa elevilor clasei  I-B de la Şcoala nr. 1 (”Sfântul Gheorghe”), joi 22 decembrie, la Centrul de  Cazare şi Proceduri de Azil – Giurgiu, unde sunt cazaţi  refugiaţi şi solicitanţi de azil din diferite  colţuri ale lumii: Siria, Irak, Ucraina, Ethiopia, Algeria,  şi de diferite religii. Ei s-au bucurat de glasurile inocente ale acestor copii conduşi de învăţătoarea lor, Cristea Niculina. O dovadă că  bariera de limbă şi de tradiţii nu mai au nicio importanţă atunci când ele se traduc prin  inocenţa unor copii, ce pot  construi într-o singură clipă, poduri peste suflete.  Micuţii le-au cântat refugiaţilor  colinde româneşti şi le-au recitat poezii în prezenţa unei televiziuni din Capitală,  primind daruri atât ei cât şi invitaţii lor la acest inedit moment artistic. În final cu toţii au gustat au gustat din bunătăţurile pregătite, au ascultat cântece interpretate la chitară de un refugiat, şi-au zâmbit unii altora, copiii  fotografiindu-se cu cei din Centru.

Un moment deosebit care a beneficiat de ospitalitatea  directorului,  Manuela Nicoară un om minunat, un suflet deosebit de cald. 

Iniţiativa acestei întâlniri a fost  posibilă prin iniţiativa Organizaţiei JRS România, un ONG care de peste 14 ani, are misiune  dificilă, dar nobilă  de a însoţi refugiaţii şi solicitanţii de azil, de a le oferi totodată servicii şi de a pleda pentru cauza lor.Acelaşi ONG, în urmă cu câteva zile a poposit la ”Căsuţa Albastră”, o casă de tip familial,  unde au oferit dulciuri  şi  cadouri  celor zece copii instituţionalizaţi  ce locuiesc   aici  alături de un refugiat.

Jurnal