RECORD. Giurgiu este cel mai tranzitat punct de frontireă la granița cu Bulgaria

0
185

Conform datelor primite din partea ITPF, cel mai tranzitat punct de la frontieră, româno-bulgară este Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse.

Doar în primele şase luni ale anului 2019 prin acest punct s-au prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră 1.580.000 persoane (dintre care 839.000 numai pe sensul de ieşire din ţară) si 712.000 de autovehicule.

Valorile de trafic prin Punctul de Trecere a frontierei Giurgiu – Ruse cresc în special pe perioada sezonului estival, atunci când mulţi români tranzitează graniţa pentru a merge să petreacă vacanţa în afara ţării, în special în stațiunile de pe litoralul Bulgariei, Greciei sau Turciei.

Dacă într-o lună din afara sezonului estival, P.T.F. Giurgiu este tranzitat de aproximativ 170.000 de persoane şi 91.000 de mijloace de transport, în sezonul estival doar într-o lună numărul persoanelor este de peste patru ori mai mare, iar cel al mijloacelor de transport aproape s-a triplat!.

De asemenea, traficul de persoane și odată cu el acela al autovehiculelor creşte de la an la an. Astfel traficul de persoane prin PTF Giurgiu, pe perioada acestei veri, a crescut cu 40% faţă de anul trecut.

(Jurnal)