Realizarea unui al doilea pod la Ruse – Giurgiu ”a dobândit o dimensiune nouă, odată cu începerea războiului din Ucraina”, a declarat premierul bulgar, prezent vineri la Palatul Victoria.

0
523

Întâlnirea de  vineri, 14 iulie,  a premierului Marcel Ciolacu cu omologul său bulgar Nikolai Denkov, a reiterat subiectul construirii la Giurgiu a celui de-al doilea pod peste Dunăre. 

Premierul bulgar sublinia faptul că  realizarea unui al doilea pod la Ruse – Giurgiu ”a dobândit o dimensiune nouă odată cu începerea războiului din Ucraina”,  însă până la finalizarea proiectului  el pledează pentru punerea în funcţiune cât mai curând posibil a unei linii de feribot între cele două oraşe, pentru a face faţă traficului intens.

„De ani de zile discutăm despre un al doilea pod la Ruse – Giurgiu. Este o direcţie foarte importantă, care leagă Bulgaria de capitala Bucureşti. Această direcţie a dobândit o dimensiune nouă odată cu începerea războiului din Ucraina de către Rusia. Face parte din direcţia logistică în ceea ce priveşte pregătirea apărării flancului estic al NATO şi avem toate motivele de a accelera procesul de planificare, proiectare şi pregătirea acestui pod în cel mai scurt termen posibil. De aceea, am discutat despre sursele posibile de finanţare. Ambele state vor să se realizeze cât mai curând posibil. În acelaşi timp, având în vedere că această sarcină necesită totuşi timp, din partea noastră s-a pus problema ca, cât mai curând posibil, să se pună în funcţiune linia de feribot Ruse – Giurgiu, astfel încât să putem să ajutăm acest trafic intens, care este legat atât de relaţiile de afaceri foarte dezvoltate dintre cele două state, dar e nevoie de decongestionarea traficului pe linie economică. De asemenea, vrem să îi ajutăm şi pe turiştii care circulă în ambele direcţii”, a spus Nikolai Denkov.

Abordând aceeași temă, la rândul său, premierul Ciolacu a spus: Discuţiile noastre au atins domenii de impact pentru cetăţenii noştri, precum transporturile sau energia. Vreau să semnalez interesul arătat de ambele părţi pentru implementarea proiectului european care va asigura o Dunăre navigabilă precum şi pentru construirea unui al doilea pod rutier Giurgiu -Ruse”, a afirmat premierul României.

Sursa foto: Digi24