Anul trecut în România au fost comandate 3,31 milioane de porții, cu 60% mai mult decât în anul 2021. Asta însemnând, conform datelor celor ce au realizat aceste statistici, că s-a comandat o șaorma la fiecare 10 secunde!
Acest preparat este pe locul doi în topul preferinţelor românilor, utilizatori ai aplicaţiei de livrare, precedat doar de burgeri.
„Minutul de aur” al anului pentru consumul de şaorma a fost înregistrat la data de 24 februarie 2022, de sărbătoarea de Dragobete, la ora 19:45, minut în care românii au comandat 69 de porţii. Asta înseamnă că de ziua îndrăgostiților, pe stil românesc, cel mai preferat produs din meniul celor ce au sărbătorit această zi a fost ȘAORMA!
Conform acelorași surse, luna martie a înregistrat un record al consumului de şaorma.
Românii au ales în special acest preparat pentru masa de seară, astfel încât o treime dintre comenzile de anul trecut au fost plasate în intervalul orar 18:00 – 20:00, în special joia şi vinerea.
În plus, utilizatorii preferă să savureze acest preparat cu specific oriental şi noaptea târziu, mai mult de 10% dintre comenzile de şaorma fiind plasate în intervalul 23:00 – 02:00.
În topul preferinţelor românilor rămâne şaorma mare de pui, urmată de varianta cu vită şi curcan.
România ocupă primul loc la nivel global când vine vorba de consumul de şaorma din reţeaua aplicaţiei de livrare de 25 de ţări, iar la nivel local, Bucureşti, Braşov, Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi sunt oraşele în care s-a înregistrat mai mult de jumătate din consumul total de şaorma în România, anul trecut.
Giurgiu, deși un oraș mic în comparație cu cele amintite anterior, deține la rândul lui vreo 10 locații în care se poate servi șaorma, evident cele mai solicitate fiind cele din Centrul Municipiului și în special cele așezate în apropierea unităților școlare, tinerii fiind cei mai mari fani ai acestui produs.
Campionul comenzilor preparatului cu specific oriental este un orădean care, în medie, a comandat şaorma de şase ori pe săptămână (!!!) pe parcursul anului trecut.
(Jurnal)
sursa: Agerpres