AcasăActualitateRealizare importantă a primarului comunei Ghimpați, Constantin Cărăpănceanu: satul Naipu va avea...

Realizare importantă a primarului comunei Ghimpați, Constantin Cărăpănceanu: satul Naipu va avea o școală nouă!

Marţi, 16 aprilie, la Ghimpaţi, a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul Reabilitare şi extindere şcoală generală (clasele 1-8) sat Naipu, comuna Ghimpaţi, judeţul Giurgiu, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

“Acţiunile ce se vor realiza prin acest proiect urmăresc creşterea gradului de participare la nivelul învăţământului obligatoriu prin asigurarea unor condiţii moderne şi propice desfăşurării activităţilor în şcoli”, a precizat Gabriel Muşat, directorul ADR Sud Muntenia.

Pe lângă reabilitarea imobilului, prin proiect sunt propuse noi funcţiuni ale spaţiilor, printre care şi crearea unor laboratoare şi cabinete noi, precum şi o sală de sport.

”Alături de celelalte proiecte derulate în comuna Ghimpaţi, acest proiect contribuie la dezvoltarea locală a comunităţii, fiecare proiect intervenind pe domenii diferite, însă interdependente. Prin asigurarea unei infrastructuri locale adecvate, se asigură dezvoltarea atât din punct de vedere social, cât şi economic. Membrii comunităţii locale beneficiază de o îmbunătăţire a condiţiilor de viaţă, dar şi de premizele dezvoltării activităţilor economice. Totodată, investiţia propusă prin acest proiect are ca scop, pe termen lung, asigurarea unor resurse umane educate şi calificate, care să contribuie la dezvoltarea locală”, a precizat şi primarul comunei Ghimpaţi, Constantin Cărăpănceanu.

Proiectul propus va avea în vedere lucrări de intervenţie, ca: demolarea parţială a unor elemente structurale, consolidarea elementelor, subansamblurilor sau a ansamblului structural, recompartimentare, extindere, supraetajare construcţie existentă.

Prin proiectul amintit se urmăreşte ca suprafaţa desfăşurată a şcolii să ajungă la 3080,65 mp, prin realizarea a 12 săli de clasă, un laborator, un cabinet de geografie-istorie, o bibliotecă, un cabinet medical şi o sală de sport.

Prin proiect vor fi achiziţionate şi 30 de calculatoare, pc-uri pentru profesori şi un server, mobilier pentru sălile de clasă şi birouri.

Durata totală estimată de realizare a investiţiei este de 36 de luni, iar valoarea totală a acesteia, inclusiv TVA, ajunge la aproximativ 12 milioane de lei.

Precizăm că la semnarea contractului de finanţare de la Ghimpaţi a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina.

 

(Jurnal)

 

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
29 ° C
29 °
29 °
28 %
3.5kmh
85 %
mar
27 °
mie
26 °
joi
12 °
vin
17 °
sâm
13 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!