La scurt timp după anunțul făcut de Marian Măroiu, legat de trecerea sa în tabăra social-democraților giurgiuveni (formațiune politică din partea căreia va și candida la alegerile locale din această toamnă, pentru scaunul de Primar al municipiului), organizația județeană a Partidului Național Liberal a avut o primă reacție, transpusă într-un comunicat de presă.

Referitor la situația generată de trecerea lui Marian Maroiu la PSD, considerăm că evenimentul, regretabil pentru așteptările giurgiuvenilor, necesită următoarele precizări:
⁃ În ultimul sondaj comandat de organizația PNL Giurgiu, au fost verificați trei potențiali candidați pentru Primăria Giurgiu. Dupa finalizarea sondajului, a avut loc interpretarea acestuia, iar analiza făcută nu lasă niciun dubiu: un singur candidat din zona de dreapta are șansa de a câștiga Primaria Giurgiu și acesta NU se numește Marian Măroiu.
⁃ La acest moment este important de precizat că majoritatea consilierilor municipali rămân la PNL, urmând ca evaluarea organizației municipale să fie realizată în perioada imediat următoare.
Revenind la subiectul principal, decizia d-lui Măroiu este una strict subiectivă.
Preocuparea noastră pentru desemnarea celui mai bun candidat la Primaria municipiului își urmează parcursul stabilit și anunțul final va fi făcut la sfârșitul săptămânii viitoare.”, se arată în comunicatul liberalilor. 

(Jurnal)