1-weekend-cu-razii-ale-politistilor-in-piete-si-targuri-s-a-lasat-cu-amenzi-usturatoare

               În ziua de 13 noiembrie, zi ce s-a dovedit cu ghinion pentru unii comercianți, , între orele 03.00-11.00, , polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu, medici din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Sănătatea Alimentelor Giurgiu și jandarmi, au desfășurat o razie pe raza orașului Bolintin Vale și a comunelor Vărăști și Călugăreni, având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, protejarea sănătății populației împotriva comerțului cu produse alimentare neconforme și creșterea siguranței cetățeanului.

               Pe timpul acțiunii au fost aplicate 46 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 29 240 lei și au fost confiscate produse alimentare și nealimentare (92 kg. carne, 70 kg. legume-fructe, 121 kg. lapte și brânză), în valoare totală de 4 640 lei.

               Tot pe timpul raziei au fost reținute în vederea suspendării 2 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare, totodată fiind întocmite 6 dosare penale (5 pentru infracțiuni rutiere și unul pentru infracțiuni de altă natură).

               Acțiunile polițiștilor vor continua și se vor desfășura cu precădere în zona târgurilor și piețelor pentru protejarea populației împotriva comerțului ilicit cu produse specifice acestei perioade.

(Jurnal)

2 COMENTARII

  1. Doamna Maria, legislatia trebuie respectata. Cei care au avut actele in regula,cei care sunt producatori si au avut documente nu au patit nimic. Dar… cei care fac doar comert(adica ia de la producatori si vand consumatorilor) si nu au documente ,nu pot fi lasati sa incalce legea! Imi pare rau ca nu intelegeti ca trebuie sa fiti siguri ca hrana dumneavoastra este buna de mancat. Nu exista nici un plan de amenzi,exista legi incalcate cu buna stiinta! De ce va adresati organelor de control cand aveti cate o problema? De ce nu-i lasati in pace pe cei care va creeaza probleme? As vrea sa vad acum de sarbatori daca ati fi de acord sa se comercializeze de toate pe toate drumurile si santurile fara verificari. Imi pare rau ca incurajati incalcarea legii! Nimeni nu sanctioneaza pe cei care respecta legile!