Cu circa o lună de zile în urmă, scriam despre situația cel puțin bizară cu care se confrunta un locuitor al comunei Putineiu, Alexandru Porumbiță. Cu ceva timp în urmă, acesta fusese prădat de persoane necunoscute – rămase necunoscute – furându-i-se cel mai mare și mai frumos curcan din curte. A apelat, la vremea respectivă, la agentul șef din comună, Mihai Boldei, care a investigat…până ce i-a propus păgubitului să dea o declarație conform căreia a găsit lângă cotețul păsărilor (închis cu un zăvor situat la circa un metru înălțime) mai multe pene de culoare albă, astfel că…făptașul ar fi fost o vulpe! Deci, dosar închis, păgubașul…mulțumit (???) iar șeful de post „salvat” de un dosar cu A.N. (n.r. autor necunoscut). Mai mult, ne spunea același Alexandru Porumbiță, șeful de post din comună nu s-ar fi implicat deloc într-o speță de furt, un vecin sustrăgându-i mai multe bunuri. Singura atitudine a șefului de post, mai mărturisea, la acea vreme, păgubitul, ar fi fost „Hai, bre, dă-i omului cazanul și ce mai ai înapoi…”, spus pe un ton rugător!

Doar că, după ce cazurile cu pricina au devenit publice, asupra lui nea Sandu parcă s-au abătut ghinioanele! Șeful de post din Putineiu s-a „pus” pe bietul om, vânându-l tot timpul!

Să vă zic ce am pățit…Săptămâna trecută, am fost pe la Giurgiu, la un service, să îmi pună o curea la ventilator la mașină. Știți, am un Matiz, cu care mă mișc ici colo unde am nevoie. Am peste 35 de ani de șoferie, și nu am avut nicio problemă, vreodată, cu legea…dar să revenim! În curtea service-ului, am văzut niște europaleți de lemn, și l-am întrebat pe patronul de acolo dacă nu îmi vinde și mie câțiva, dar nu pe bani, că eu nu am decât o pensie…a fost de acord să îi dau un iepure, niște vin, ouă și ce mai am prin ogradă…Zis și făcut…M-am întors acasă, am luat urecheatul, l-am băgat într-un sac pe care l-am așezat în față, sub scaunul din dreapta și apoi am pus și restul pe bancheta din spate…Când să plec de pe loc, să mă duc la Giurgiu, nu știu cum a făcut afurisitul de iepuroi că a ieșit din sac, și a sărit pe picioarele mele. M-am speriat și, cumva, am ajuns spre marginea drumului. După cum știți, drumul în zona unde locuiesc este încă în lucru, și este puțin denivelat…am rămas oarecum suspendat cu mașina.

Am chemat niște prieteni să vină să mă ajute să repun mașina pe drum, dar…m-am trezit cu echipaj de la Giurgiu, care cică ar fi fost chemat pe 112 că am vrut să omor un copil…dar culmea e că nu era nimeni pe stradă la momentul ăla! M-au dus, m-au plimbat pe la Giurgiu, să suflu în fiolă că cică eram băut…dar fiola a zis clar: 0,00! Cred că nici apă dacă beam nu ieșea așa…bănuiala mea este că Boldei e pus pe mine, să mă termine…că am avut curaj să spun lucrurilor pe nume! Dar eu dacă sunt nevinovat, merg până în pânzele albe!”, declara nea Sandu Porumbiță.

Și, ca și cum evenimentul din urmă cu circa o săptămână nu ar fi fost suficient, Alexandru Porumbiță a fost protagonistul unei noi „întâlniri” cu agentul șef Mihai Boldei.

Luni (n.r. 15 februarie) veneam dinspre Giurgiu și, înainte de intrarea în Hodivoaia, mă trezesc în spatele meu cu mașina de Poliție, cu girofar, că să trag pe dreapta. M-am conformat, și din mașină coboară dom’ Boldei cu un băiețandru tinerel. Îi zice la copilul ăla să îmi verifice actele (de parcă nu știa că sunt în regulă, dar…în fine!) și pe mine mă pune să merg pe linia din mijlocul drumului.

Înainte de asta, m-a întrebat: Ce-ai băut, bre? Că noi avem informația că ai băut…Ia suflă aici! M-am conformat, am suflat, și…nimic. Ba, i-am spus că am băut doar o cafea! Cum vă spuneam, m-a pus să merg pe linia aia, să vadă dacă merg drept…M-a umilit, ce mai! Și, înainte să mă lase să plec, mi-a zis că o să mă dea el în judecată, o să mă târască prin tribunale, că cică i-am stricat imaginea…dar nu eu i-am stricat-o!”, mai spunea Alexandru Porumbiță, în timp ce ne arăta locul și modul în care a fost umilit ultima dată de șeful de post din comuna Putineiu.

(Jurnal)