Situația românului răpit în 2015 în Burkina Faso este complicată. Răpitorii cer bani, a declarat ministrul Teodor Meleșcanu, la prezentarea bilanțului MAE.

Celula de criză este activă atât pentru cazul lui, cât și pentru cel al românului răpit acum 3 săptămâni în Libia. Iulian Gherguț a fost răpit în aprilie 2015, în Burkina Faso, de bărbați înarmați care au atacat un convoi aflat în misiune de patrulare. Răpitorii s-au arătat dispuși să negocieze eliberarea lui. Pe 30 august 2015, gruparea teroristă a dat publicității prima înregistrare de la dispariția agentului de securitate. Ministrul român de Externe spune că se încearcă o soluție pentru aducerea lui în țară. Sunt contacte permanente cu oficiali din Algeria, Mali și Burkina Faso, dar și cu angajatorul lui Iulian Gherguț. Teodor Meleșcanu:

Situația e un pic cam complicată, e vorba de răpitori, care cer și o anumită contribuție financiară, lucru pe care noi nu putem legal să îl facem”.Celula de criză de la MAE este activă și pentru cazul inginerului român răpit luna trecută în vestul Libiei.

(Jurnal)