Raed Arafat, declarație dură:”Scăderea numărului de infectări o putem face revenind la starea de urgență!”

0
311

Secretarul de stat Raed Arafat tras un semnal de alarmă, ieri seară, cu privire la criza COVID-19. ”Spitalele din București care tratează pacienți infectați cu coronavirus nu mai au locuri disponibile la secțiile de Terapie Intensivă”, a declarat el la Digi 24.

”Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de Terapie Intensivă. Matei Balș, Marius Nasta, Ana Aslan sunt la capacitate maximă. Dacă apare un caz, îl vom muta în afara Bucureștiului. Și spitalul din Ploiești este ocupat la capacitate maximă”, a spus Arafat. Soluția este să creăm paturi de ATI, să aducem ventilatoare. Avem stocuri și pentru că a apărut această problemă trebuie să apelăm la această soluție. Dar avem nevoie de personal. Și mâine vom avea o cifră record”, a declarat Raed Arafat, secretarul MAI, vineri seară.
Raed Arafat a precizat că vineri la ora 18.00, comparativ cu joi la aceeași oră, erau raportate 866 de cazuri noi. În plus, Arafat a estimat că recordul de vineri de la prânz, de 799 de cazuri noi, va fi probabil, depășit în zilele următoare.

„Dacă vom continua așa, vom depăși 1.000 de cazuri pe zi. Dacă vrem să scădem rapid la 100 de cazuri, pe zi trebuie impuse măsuri foarte dure. Singura soluție ar fi revenirea la starea de urgență.” a mai declarat Arafat.

(Jurnal)