Până sâmbătă, 18 iulie, la Giurgiu situația epidemiologică se prezintă astfel: cazuri confirmate pozitiv – 326; cazuri vindecate și externate – 240; în carantină instituționalizată – 0 persoane; în autoizolare la domiciliu – 0 persoane.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 10 au refuzat internarea, iar 9 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 4.058 de persoane, dintre care 33 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 17 iulie a.c., 162 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 21 de polițiști locali au desfășurat 52 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 19 jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 19 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • sancțiuni aplicare: 1 amendă în valoare de 500 de lei și 3 avertismente scrise – la Legea 61/1991;
  • infracțiuni constatate: 2 infracțiuni mixte în cooperare cu poliția – loviri și alte violențe, și furt.

    De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 12 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 12 misiuni de transport la și de la unități spitalicești.