Prezent la Giurgiu, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul USR – organizația județeană, senatorul pentru Diaspora Radu Mihail a făcut, pe scurt, o evaluare a situației economice a României, spunând că, la acest moment, faptul că avem un buget realizat cu patru luni întârziere, nu demonstrează nimic altceva decât că guvernanții sunt incapabili să gestioneze frâiele țării.

„Au venit cu tot felul de gogorițe, una mai incredibilă decât alta, și cu amendamente trecute doar dacă sunt semnate de Liviu Dragnea. Astfel, am ajuns să avem un buget care nu ne onorează și pe care îl vedem într-o formă abia după patru luni de la data la care trebuia să fie elaborat și discutat. De aceea, am spus-o și cu alte ocazii, România are nevoie de oameni care să vrea să facă treabă, nu să caute să își acorde lor sume imense de bani și să asculte doar de un singur om. Riscăm, în aceste condiții, să ne întoarcem în anii ‘80 când un singur personaj decidea pentru întreaga țară. Cu un buget care reduce investițiile, dar mărește cheltuielile, și care nu sprijină, aproape în niciun fel mediul privat, cel care, de fapt, duce la creșterea economiei, riscăm să intrăm în colaps sau să așteptăm rectificări după rectificări și schimbări de legi fiscale din două în două luni”, spunea senatorul USR.

Referindu-se la apropiatele alegeri, și la faptul că s-a semnat un protocol de colaborare cu formațiunea PLUS a lui Dacian Cioloș, senatorul Radu Mihail declara, în cadrul aceleiași conferințe de presă:

„Ne dorim să devenim o forță a dreptei, să coagulăm tot ceea ce înseamnă politică de dreapta. Suntem, la acest moment, la circa 15 – 20% în majoritatea sondajelor, ceea ce ne dă speranțe. Ne propunem ca, până la alegerile locale de anul viitor, să creștem de la aproape 9.000 de membri, câți suntem acum, la peste 39.000, pentru a putea acoperi cu liste complete toate consiliile locale din țară. Până atunci, avem în primăvară alegerile europarlamentare, la care ne dorim un scor foarte bun, iar la alegerile prezidențiale din toamnă vom decide cu cine vom merge. Dar un lucru este sigur: avem nevoie de un candidat care să reprezinte și să respecte democrația din România, și care să nu vină nici de la ALDE, nici de la PSD!”, a încheiat senatorul USR.

(Jurnal)