În mai puțin de o oră, începând cu ora 10:00, debutează a doua etapă a programului Rabla pentru Electrocasnice. Acesta este adresat persoanelor fizice și beneficiează de un buget de zece milioane de lei.

În a doua etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează: – 500 de lei pentru laptopuri şi

– 300 de lei pentru tablete.

Programul acestei ediții vine cu o serie de modificări. Astfel, beneficiarii vor putea valorifica voucherele în 7 zile, în comparație cu 15 cât era în ediția trecută.

Dacă cineva a cerut vouchere în prima sesiune și nu au fost valorificate, în a 2-a sesiune a programului Rabla pentru Electrocasnice aceeași persoană nu va putea solicita pentru același tip de echipament de sprijin”, a transmis Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).

O altă modificare importantă este eliminarea televizoarelor din categoria echipamentelor eligibile.

O altă noutate este că vor fi condiții mai stricte pentru persoanele care nu utilizează voucherele rezervate. Acestea nu vor mai putea aplica în cadrul programului pentru acelaşi echipament în cursul acestui an. Voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică.

(Jurnal)