La data de 30 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraș Bolintin Vale, împreună cu cei din cadrul Poliției oraș Mihăilești au desfășurat o acțiune în zona de competență, pentru creșterea vizibilității elementului polițienesc, menținerea unui climat de ordine publică și reducerea riscului rutier.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.485 de lei, pentru încălcarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice și a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, pentru abaterile constatate, au fost reținute 3 permise de conducere, dintre care 1 pentru conducere sub influența alcoolului.

Polițiștii au reținut 5 certificate de înmatriculare ( pentru ITP expirat), 1 set de plăcuțe de înmatriculare și au constatat o infracțiune în flagrant delict, la regimul rutier.

EXEMPLU:

La data de 30 iunie a.c., ora 18.30, polițiștii din cadrul Poliției oraș Mihăilești au depistat pe D.N.6, un bărbat de 36 de ani, din comuna Letca Nouă, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.”, comunică Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu.

(Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu)