Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că peste 215.000 de elevi s-au vaccinat anti-COVID, cei mai mulţi dintre ei fiind din categoria de vârstă 16-19 ani.

Avem astăzi puţin peste 215.000 elevi vaccinaţi. Cea mai mare parte sunt elevi din categoria de vârstă 16-19 ani care au depăşit 20% ca procent al celor vaccinaţi. În categoria de vârstă 12-15 ani suntem la un procent de puţin peste 5%, deci 6%, deci sunt foarte puţini acei elevi care sunt vaccinaţi şi în cazul unei îmbolnăviri ar putea şi ar dori să vină la şcoală cu prezenţă fizică, am deschis această posibilitate, dar nu sunt foarte multe situaţiile în care s-a apelat la această posibilitate”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă introducerea aşa-numitului certificat verde în şcoli ar fi o soluţie, în aşa fel încât elevii vaccinaţi, cei care au trecut prin boală sau cei testaţi să poată merge fizic la şcoală, în timp ce ceilalţi nu, ministrul consideră că acest sistem ar genera „o problemă, învăţământul hibrid, în care profesorul trebuie să se concentreze simultan la cei prezenţi şi la cel din online”.

Astăzi, 29 septembrie, la ora publicării acestui material „la nivelul județului Giurgiu, avem un număr de 342 elevi vaccinați”, ne-a declarat inspectorul școlar, Georgeta Stănescu.

(Jurnal)