O nouă surpriză din partea MEC. Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat zilele trecute că purtarea măștii în curtea școlilor de către elevi, rămâne la latitudinea fiecărei unitați de învățământ.

El a mai spus că acest lucru se poate face cu condiția asigurării unui program decalat pentru evitarea aglomerărilor.

“Se poate renunța, conform HG, la obligativitatea purtării măștii de protecție în curtea școlilor cu condiția evitării aglomerărilor. Aglomerările pot fi evitate prin solicitarea pe care Ministerul Educației a făcut-o către toate școlile de a păstra programul decalat, deci inclusiv decalarea pauzelor.

Este vorba de evitarea unor aglomerări create de părinți atunci când își aduc sau când își iau copii de la școală. În curtea școlii, lucrurile rămân la latitudinea conducerii fiecărei școli, care poate decide programul decalat, deci evitarea aglomerărilor, sau nu”, a explicat ministrul Educației.

El a adăugat că, dacă școala poate asigura un program decalat, se renunță la obligativitatea măștii în curtea scolii, iar dacă nu se poate organiza acest orar în așa fel încât să evite aglomerările, nu se va renunța la masca de protecție

Ministrul mai declara că, din aceasta săptămână, în exteriorul unităților de învățământ, în spații deschise, se poate renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a se evita aglomerările.

Dorind să aflăm care vor fi regulile aplicate la Giurgiu, privind purtatul măștii, surse din IȘJ ne-au informat că în toate unitățile de învățământ din județ unde se fac cursuri cu prezență fizică, elevii pot sta fără mască de protecție în exterior.

În înteriorul unităților de învățământ masca rămâne obligatorie.

(Jurnal)