Purtătorul de cuvânt al MAI explică modul în care se vor desfășura evenimentele și întâlnirile în timpul campaniei electorale (VIDEO)

0
354

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a susținut o declaratie de presă, vineri, începând cu ora 14,00, despre atribuțiile MAI pe timpul campaniei electorale, precum și despre acțiunile desfășurate de structurile MAI în ultimele șapte zile pentru prevenirea și combaterea infracționalității, inclusiv criminalitatea organizată.

„În ceea ce privește măsurile de protecție sanitară în timpul campaniei electorale s-a stabilit ca purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura este obligatorie pentru candidații și echipele de campanie în timpul evenimentelor, întrunirilor și acțiunilor aferente campaniei electorale.

Pentru desfășurarea în siguranță a evenimentelor și întrunirilor în cadrul campaniei electorale se instituie obligația organizatorilor de a respecta anumite măsuri.

Pentru toate persoanele care vor participa la evenimente și întruniri se va efectua triajul observațional și dezinfectarea obligatorie a mâinilor.

Regulile de acces și de protecție individuală se vor afișa în locuri vizibile în spațiile în care se desfășoară evenimente sau întruniri. În mod obligatoriu toți participanții vor purta masca de protecție astfel încât să acopere nasul și gura.”

La evenimentele și întâlnirile în spații închise vor participa maximum 51 de persoane, într-un interval orar de maxim două ore. La intrare se va efectua triajul epidemiologic și dezinfectarea mâinilor.

Pentru evenimentele desfășurate în aer liber limitarea numărului participanților va fi de maxim 100, cu asigurarea unei suprafețe de minim 4 metri pătrați pentru fiecare persoană.

Numărul persoanelor care se pot deplasa pe stradă în un grup este de maxim șase.