Te aştepţi ca, de la comunicatorul unei instituţii, să obţii informaţii clare, la obiect, şi, mai ales, corecte. Dar ce te faci când vorbim despre comunicatorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu, care, după ştiinţa noastră, nu se află la prima abatere? Şi mai grav este faptul că un comunicat de presă, emis de dumneaei, şi care are greşeli încă de la început, poartă chiar semnătura de acord a directorului general al instituţiei.

Comunicatul la care facem referire, în cazul de faţă, are legătură cu excursia celor 35 de copii, aflaţi în plasament la „Centrul de primire în regim de urgenţă şi la casele de tip familial Daniela, Sf. Ioan şi Soarele, structuri rezidenţiale aflate în subordinea DGASPC Giurgiu”, excursie oferită de grupul Sufletişti în UK şi Europa (n. red. – este vorba despre excursia la Sinaia, din data de 8 noiembrie).

Ce nu ştie comunicatorul, iar conducerea instituţiei se pare că a omis, este că o parte a copiilor nu au provenit de la „Centrul de primire în regim de urgenţă”, ci de la COMPLEXUL DE SERVICII (titulatura corectă). Şi nouă ne-a sunat puţin anapoda comunicatul – în care, de altfel, aproape toată spuza era trasă pe turta DGASPC-ului, şi prea puţin evidenţiate meritele celor care au contribuit, efectiv, la organizarea evenimentului. În aceste condiţii, am întrebat şi noi în stânga, în dreapta, şi ne-am convins: Centrul la care face referire comunicatorul DGASPC Giurgiu este, de fapt, o structură, o parte a Complexului de Servicii.

În aceste condiţii, avem fie varianta unei amnezii, de moment, în care autorul comunicatului de presă a „uitat” denumirea exactă a structurii aflate în subordinea DGASPC, fie…este vorba despre ceva mult mai grav, şi anume o oarecare lipsă de profesionalism, întrucât nu cunoştea, cu exactitate, denumirea COMPLEXULUI, şi, pentru a nu cădea „de fraieră”, a preferat să încropească o informaţie doar pe jumătate, pe care, din păcate, mulţi au înghiţit-o aşa cum le-a fost servită.

(Jurnal)