Pungile de plastic ce nu pot fi reutilizate, vor fi interzise! 

0
122

MCZoYXNoPWE1YWVjOGYzN2U5MTVmNzkxNmU4ZDZhNmZmNWU3MGI2.thumbDeocamdată este  doar o pro-punere legislativă. Cert este  că plasticul face foarte rău mediului. O pungă aruncată are nevoie de sute de ani pentru a se descompune. Aruncate la întâmplare, pungile din plastic sunt un real pericol pentru mediu. Se descompun în aproape 500 de ani, poluează solul cu substanţe toxice şi pot provoca moartea animalelor, care le confundă cu hrana. Tocmai din această cauză, ministerul Mediului vrea să interzică pungile de plastic foarte subţiri.

„Nivelul actual al consumului de pungi de transport din plastic creează cantităţi ridicate de deşeuri abandonate”, îşi argumentează oficialii de la Mediu propunerea.  Dacă legea va fi adoptată, în magazine vom putea cumpăra doar pungi reutilizabile. Iar comercianţii vor fi obligaţi să ofere clienţilor posibilitatea de a returna aceste ambalaje contracost pentru a fi reciclate.

Primii afectaţi de iniţiativa Mini-sterului Mediului vor fi producătorii de mase plastice. De anul viitor, producătorii ar putea fi amendaţi cu până la 25.000 de lei dacă pungile de plastic vor conţine mai puţin de 30% materiale biodegradabile..

(Jurnal)