Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost prins la Londra, după ce a fost dat în urmărire internaţională.El a fost eliberat după ce a pătit o cauţiune de 200.000 de lire sterline. Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, săptămâna trecută, la şapte ani de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa“.

Într-o declaraţie dată Digi24.ro, ministrul Justiţiei Tudorel Toader  a afirmat despre reţinerea lui Puiu Popoviciu că aprecieză faptul că s-a predat, pentru că ”atunci când te predai nu conteşti măsura”.

În ceea ce priveşte durata întocmirii documentaţiei pentru extrădarea lui Popoviciu, ministrul spune că va dura puţin.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu s-a predat singur autorităţilor de poliţie din Londra, fiind însoţit de avocatul său. ”Popoviciu Gabriel a  fost reţinut în cursul acestei zile, de către London Metropolitan Police. Schimbul de date şi informaţii a avut loc prin CCPI – Biroul Sirene. În prezent, se derulează  procedura legala in astfel de situaţii. Poliţia Română a informat Curtea de Apel Bucureşti si Ministerul Justiţiei, instituţii abilitate să se ocupe de extrădarea celui in cauza”, informează Poliţia.

Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire internaţională, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis solicitarea poliţiştilor cu privire la eliberarea unui mandat european de arestare pe numele omului de afaceri. Săptămâna trecută, Poliţia Capitalei a primit mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea pentru omul de afaceri Puiu Popoviciu, iar la adresa acestuia din Bucureşti s-a prezentat o echipă de la Biroul Urmăriri al Poliţiei, pentru a-l ridica şi a-l duce la penitenciar. Întrucât nu a fost găsit la locuinţa din centrul Capitalei, omul de afaceri a fost dat în urmărire naţională.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, săptămâna trecută, de magistraţii instanţei supreme, la şapte ani de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”, în care este judecat alături de alte nouă persoane. În prima instanţă, Popoviciu fusese condamnat la nouă ani de închisoare cu executare. Pentru patru dintre persoanele judecate în acest dosar, faptele s-au prescris.