dragnea-si-tariceanu-la-semnat-e1468428812562

 Colaborarea PSD-ALDE a  fost oficializată luni, 19 decembrie, prin semnarea unui protocol de guvernare. „Am semnat împreună cu colegii noştri de la ALDE un protocol de constituire a Coaliţiei de guvernare pentru dezvoltare şi democraţie. Este un protocol care  are ca obiective principale asigurarea creşterii economice sustenabile şi noi locuri de muncă, creşterea bunăstării materiale şi a calităţii vieţii şi respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. PSD şi ALDE vor alcătui un program comun de guvernare, prin armonizarea prevederilor din programele lor electorale”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Având în vedere că grupurile parlamentare ale PSD şi ALDE deţin împreună 250 de mandate din totalul de 465, Coaliţia de guvernare pentru dezvoltare şi democraţie PSD-ALDE va propune un candidat unic pentru funcţia de prim ministru, desemnat de comun acord şi va susţine prin vot, în Parlamentul României, un guvern de coaliţie condus de acesta, a cărui echipă guvernamentală va fi formată din miniştrii desemnaţi proporţional de către PSD şi ALDE”, a  mai adăugat liderul  social democrat.

De precizat că atât PSD cât  şi ALDE s-au  angajat ca toate numirile politice din ministere, din agenţiile guvernamentale, din aparatul de lucru al guvernului, din instituţiile ce reprezintă guvernul în teritoriu să fie făcute proporţional, pe baza criteriilor de competenţă, integritate şi a determinării acestora de a realiza obiectivele de dezvoltare socială şi economică, de creştere a calităţii democraţiei şi de apărare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti din programul comun de guvernare, citând  textul protocolului.

„Ce este cel mai important este, evident, conţinutul acestui protocol”, a subliniat la rândul său copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU

  1. Doi penali care, zâmbind, joaca viitorul țării la X si 0 cu pixurile in mâna. Probabil ca, intr-o logica fireasca, dat fiind problemele celor doi cu justiția, demnitarii vor fi numiți de acestia in funcții de cu atât mai importante cu cat au dosarul mai gros. Vezi spre exemplu noul vicepreședinte al Senatului.