4c

În urma numărării voturilor exercitate de cetățeni la alegerile parlamentare de duminică, 11 decembrie, în județul Giurgiu, Organizația Județeană a PSD a obținut, din nou, un scor zdrobitor în fața celorlalte partide – 68,07% (Camera Deputaților) și 68,09% (Senat)

Acest rezultat clasează, de asemenea, formațiunea, pe primul loc la nivel național, așa cum s-a întâmplat și la alegerile locale.

Cu acest procent, PSD Giurgiu are asigurate două mandate de deputați (Răzvan Cuc și Alexandru Andrei) și unul de senator (Niculae Bădălău), cu mari șanse ca, la redistribuire, să mai primească un mandat de deputat (Elena Dinu).

Numărătoarea voturilor arată că locul doi în clasament este ocupat de PNL, cu 11,01% (Camera Deputaților) și 11,05% (Senat), urmat de ALDE – 9,06% (Camera Deputaților) și 9,03% (Senat) și USR – 2,08% (Camera Deputaților) și 2,09% (Senat). PMP a obținut 2,6% și la Camera Deputaților, și la Senat, clasându-se pe locul 5.

Precizăm că la nivelul județului Giurgiu prezența la vot a fost de 41,08%, ceea ce înseamnă că 226.898 de cetățeni și-au exercitat acest drept.

(Teodora Nicolau)