foto-tentativa-de-contrabanda-cu-tigari     Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit în cala unui autocar 100 flacoane de parfum inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean român a încercat să le introducă ilegal în țară. 

             În data de 11.12.2016, ora 03.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autocar înmatriculat în Turcia, un cetățean turc.

            Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit  în cala autocarului, mai multe genți și pungi din plastic, care conțineau 100 flacoane de parfum, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

            La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparțin cetățeanului Marian I., în vârstă de  35 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Argeș, pasager în autocar. Persoana în cauză a declarat că a cumpărat bunurile dintr-un bazar din Istanbul și intenționa să le facă cadou cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Acesta nu deținea documente de proveniență sau certificate de calitate pentru bunurile depistate.

Produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută  şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1999

 

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit în urma unor acţiuni specifice, peste 1.700 pachete de țigări, pe care zece cetățeni bulgari au încercat să le introducă ilegal în țară. 

             La sfârşitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autocar înmatriculat în Bulgaria, cetățeanul bulgar Dzhuniet S., mijlocul de transport circulând pe ruta Bulgaria-Polonia.

            Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit  în locul destinat bagajelor, cantitatea de 940 pachete cu țigări.

            La cercetări, șoferul a declarat că țigările aparțin unui conaţional, care i-a oferit suma de 150 euro pentru a le transporta în Polonia.

Ţigările au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

            În aceeași zi, au mai fost descoperite, tot în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, în două microbuze, alte 790 de pachete cu țigări, ascunse în bagajele a nouă cetățeni bulgari.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au ridicat ţigările în vederea continuării cercetărilor, iar cei nouă cetățeni bulgari au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 500 și 1000 lei, pentru săvârșirea faptei de efectuare de acte sau fapte de comert cu bunuri a caror provenienta nu este dovedită, în condițiile legii, prevăzută de art.1, alin.1, lit. e din Legea 12/1990.

 

 

                                                    Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu –