În conformitate cu prevederile art. 101 și 102, din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, Preasfinţitul Părinte Episcop dr. Ambrozie,  a convocat luni, 19 noiembrie, Permanența Consiliului eparhial al Episcopiei Giurgiuluicare a avut loc în incinta sediului administrativ al eparhiei noastre.

La ședință au participat și părinții Protoieriei din protopopiatele eparhiei.

Pe ordinea de zi s-au aflat problemele curente de ordin pastoral-liturgic, cultural-misionar, social-filantropic şi administrativ-gospodăresc, cu care se confruntă parohiile și mănăstirile din cuprinsul Episcopiei Giurgiului.

Principalul subiect al ședinței a fost stabilirea programului pentru participarea clerului și a credincioșilor din Episcopia Giurgiului la evenimentul istoric prilejuit de sfințirea Catedralei Naționale.

Astfel,  PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a îndemnat membrii permanenței să îndrume preoții din cuprinsul eparhiei noastre să participe la Sfânta Liturghie oficiată de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu împreună cu Patriarhul României și cu membrii Sfântului Sinod, dar și la sfințirea Catedralei.

Evenimentele prilejuite de sfințirea Catedralei Naționale – 25-30 noiembrie 2018 – vor constitui momentul de vârf al omagierii unității de credință și de neam și al comemorării făuritorilor Marii Uniri din 1918″, a amintit Chiriarhul nostru.

De asemenea, au fost luate în discuție ultimele hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, precum şi modalitățile concrete pentru ducerea la îndeplinire a acestora la nivel eparhial.

La final, părintele Arhim. Teodor Șerban, vicar administrativ,  starețul Măsnăstirii Ioan Rusul din comuna Slobozia,  a prezentat membrilor permanenței, programul cadru al anului 2019, ce a fost decalat de Sfântul Sinod al B.O.R, ca „Anul omagial al interpreților de muzică bisericească” şi „Anul comemorativ Nicodim Patriarhul şi al traducătorilor de cărţi bisericeşti”.

(Jurnal)