bucuresti-605x
Legea graţierii şi amnistiei continuă să inflameze opinia publică în lipsa unei Opoziţii care ar fi trebuit să se opună vehement acestei încercări atât de hulite de cetăţenii României.

Câteva mii de persoane au ieşit miercuri seară (18 ianuarie), în stradă în mai multe oraşe din ţară. Proteste au fost la Bucureşti, Cluj Napoca, Sibiu şi Iaşi. Oamenii sunt revoltaţi de modificările legislative propuse de ministerul Justiţiei. Ei spun NU graţierii şi declară că se simt înşelaţi şi jigniţi. În Capitală, protestatarii s-au adunat în Piaţa Universităţii, de unde au pornit în marş spre sediul Guvernului, în Piaţa Victoriei. Manifestanţii au scandat lozinci împotriva proiectelor de lege propuse de Guvern, declarând că ei au votat programul de măsuri sociale şi nicidecum eliberarea penalilor , care au devalizat ţara.  Unele din pancardele purtate de tineri se revoltau justificat împotriva cetăţenilor ce stau nepăsători în case, în timp ce “aleşii pun coarne democraţiei”.

Preşedintele se opune adoptarea ”PNV” a vreunei Ordonanţe

TIMISOARA - PROTEST - GRATIERE Totul a început dis-de-dimineaţă, cu o premieră: pentru prima dată în mandatul său, preşedintele Klaus Iohannis a simţit nevoia să conducă şedinţa de Guvern. I-a fost teamă că modificarea codurilor penale şi graţierea vor face obiectul unor ordonanţe de urgenţă adoptate în secret. Premierul i-a garantat, însă, că nu există nicio intenţie în acest sens. Dar proiectele de ordonanţă există şi au intrat în dezbatere publică. De precizat că gestul neaşteptat al preşedintelui s-a petrecut în absenţa din ţară a liderului PSD, Liviu Dragnea. Probabil că în zilele următoare, în funcţie de măsurile luate de noul Guvern Grindeanu vor apărea şi o serie de alte reacţii din partea societăţii civile şi în alte localităţi ale ţării.

(Jurnal)