Protest spontan la APIA Giurgiu! Ce revendicări au funcţionarii Centrului Judeţean

0
709

În această dimineaţă, în faţa Centrului judeţean APIA Giurgiu, angajaţii au declanşat un protest spontan. Cei aproximativ 40 de funcţionari publici, angajaţi ai Centrului Judeţean, au ieşit în faţa instituţiei, strigându-şi nemulţumirile. 

Am organizat acest protest spontan, deoarece nouă, în teritoriu, începând cu 1 ianuarie 2018, ne vor scădea salariile, în timp ce angajaţilor de la Centrală (n.red – Bucureşti) le vor creşte veniturile. 

Diferenţa va fi de circa 60%, şi asta în condiţiile în care toată munca se face în teritoriu. Noi executăm, fără să comentăm, tot ce ni se ordonă de la Centru. Avem ore suplimentare nerecuperate – şi neplătite -, avem restanţe la concediile de odihnă…Nu a contat, noi am lucrat şi sâmbetele, şi duminicile, pentru binele fermierilor, pentru ca aceştia să îşi primească, la timp, subvenţiile. Este o discriminare cruntă între noi, funcţionarii publici din Centrele judeţene, şi aparatul central„, ne declarau, nemulţumiţi, angajaţii Centrului judeţean APIA Giurgiu. 

De asemenea, protestatarii ne-au mai precizat faptul că, în cazul în care vocea lor nu va fi ascultată, iar mesajul neînţeles de conducerea centrală a APIA şi de către Guvern, vor continua protestele, ajungând chiar şi la Bucureşti. 

(Jurnal)