În această dimineaţă, în faţa Centrului judeţean APIA Giurgiu, angajaţii au declanşat un protest spontan. Cei aproximativ 40 de funcţionari publici, angajaţi ai Centrului Judeţean, au ieşit în faţa instituţiei, strigându-şi nemulţumirile. 

Am organizat acest protest spontan, deoarece nouă, în teritoriu, începând cu 1 ianuarie 2018, ne vor scădea salariile, în timp ce angajaţilor de la Centrală (n.red – Bucureşti) le vor creşte veniturile. 

Diferenţa va fi de circa 60%, şi asta în condiţiile în care toată munca se face în teritoriu. Noi executăm, fără să comentăm, tot ce ni se ordonă de la Centru. Avem ore suplimentare nerecuperate – şi neplătite -, avem restanţe la concediile de odihnă…Nu a contat, noi am lucrat şi sâmbetele, şi duminicile, pentru binele fermierilor, pentru ca aceştia să îşi primească, la timp, subvenţiile. Este o discriminare cruntă între noi, funcţionarii publici din Centrele judeţene, şi aparatul central„, ne declarau, nemulţumiţi, angajaţii Centrului judeţean APIA Giurgiu. 

De asemenea, protestatarii ne-au mai precizat faptul că, în cazul în care vocea lor nu va fi ascultată, iar mesajul neînţeles de conducerea centrală a APIA şi de către Guvern, vor continua protestele, ajungând chiar şi la Bucureşti. 

(Jurnal)