Acasă Actualitate Protest al personalului auxiliar din Spitalul Județean de Urgență – Giurgiu, miercuri, 22 noiembrie! Ce au solicitat protestatarii…

Protest al personalului auxiliar din Spitalul Județean de Urgență – Giurgiu, miercuri, 22 noiembrie! Ce au solicitat protestatarii…

0
Protest al personalului auxiliar din Spitalul Județean de Urgență – Giurgiu, miercuri, 22 noiembrie! Ce au solicitat protestatarii…

Miercuri, 22 noiembrie, pentru o oră personalul auxiliar al Spitalului județean de Urgență Giurgiu, a desfășurat o mișcare de protest.

După cum ne declara directorul Spitalului, ec. Dragoș CHIVU, protestul a fost autorizat, el desfășurându-se în mod organizat de către cei din personalului auxiliar, neîmpiedicând în niciun fel buna desfășurare a activității Spitalului. 

Manifestanții  au  cerut nu numai majorarea salariului, ci au protestat și împotriva  Ordonanței 90 care împiedică angajarea unor noi salariați și scade totodată numărul acestora.

În acest fel, există pericolul, ca pe fondul unui volum tot mai crescut al activității, numărul celor ce asigurau aceste intervenții să dispară. În felul acesta Spitalul județean Giurgiu ar putea rămâne fără fochist, instalator și în general  fără mare parte din personalul de întreținere.

Reprezentanții personalului auxiliar reclamă discriminarea  angajaților  din sistem. Sindicatul celor din Sănătate, respectiv Uniunea TESA precizează că nu s-a aprobat trecerea la grila de salarizare din 2022, aşa cum a fost ea stabilită pentru medici, asistenţi şi recent pentru farmacişti, biochimişti, chimişti, psihologi şi fizicieni medicali.

”Suntem cei fără de care niciun spital nu ar putea funcţiona, dar suntem şi cei care tot timpul sunt ignoraţi, uitaţi şi permanent discriminaţi”, spun sindicaliştii.

”Aleşii neamului nu au înţeles nicidecum importanţa muncii colegilor noştri aşa cum în continuare nu înţeleg nici importanţa noastră, a personalului TESA şi a personalului auxiliar-sanitar”,  au declarat  sindicaliştii, care îşi exprimă ”revolta faţă de lipsa de consideraţie pe care parlamentarii au arătat-o faţă de o parte extrem de importantă a personalului din sănătate”.

Personalul auxilar-sanitar, la nivelul întregii țări,  numără 46.000 de salariaţi, iar cel de suport tehnic, economic și administrativ reunește 24.000 de salariaţi.

(Jurnal)   

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
17.2 ° C
17.2 °
17.2 °
47 %
1.9kmh
100 %
Dum
17 °
lun
20 °
mar
17 °
mie
18 °
joi
16 °