AcasăActualitate”Proiectul remodernizării Spitalului județean de Urgență Giurgiu se realizează într-un moment în...

”Proiectul remodernizării Spitalului județean de Urgență Giurgiu se realizează într-un moment în care instituția nu mai are datorii…”

…Declară directorul acestei instituții, Dragoș Chivu, pe care l-am solicitat să ne  ofere mai multe detalii despre acest proiect pe care îl așteptăm cu toții, finalizat.

  În primul rând trebuie menționat că proiectul reabilitării Spitalului județean de Urgență Giurgiu  este aprobat și finanțat de către Consiliul Național de Investiții – ne spunea directorul SJU. Proiectul  a fost realizat pentru a-i upgrada prețurile la situația actuală. În această perioadă s-a înregistrat însă o creștere a prețului la materialele de construcții, lucru care a afectat studiul de fezabilitate realizat inițial. El este aprobat și va fi scos la achiziții atât pe partea de proiectare cât și pe cea de execuție.

Întrebat cum va arăta Spitalul,  la momentul finalizării lucrărilor , Dragoș Chivu ne-a spus:

În proiectul final apar alte două etaje pe primul corp al clădirii  și încă un etaj pe Secția de ATI,  existentă deja. Întreaga clădire se va recompartimenta…vor fi aduse lifturi exterioare. În felul acesta o să întrunim condițiile de circuite pe care infrastructura actuală nu le are. Vom avea astfel circuite conform normelor actuale, obținându-se totodată avizul de securitate  la incendiu.

Curioși să aflăm ce alte secții în plus apar în cadrul proiectului, directorul Chivu ne-a spus:

Așa cum declaram anterior, în acest proiect este prinsă și realizarea unui laborator de angiografie cât și o sală de operații angiograf…Este vorba de acele implanturi prin cateter ce până acum se realizau doar în centrele universitare din țară, dar treptat, treptat ele s-au implementat și în alte spitale județene.  Era nevoie și la noi de așa ceva pentru că bolile cardiovasculare, după cum știți,  sunt afecțiuni de care astăzi suferă aproape toată lumea…

Întrebat care este situația financiară a Spitalului județean de Urgență Giurgiu, după numai un an de când a preluat mandatul de director, Dragoș Chivu ne-a spus:

Ne descurcăm binișor în momentul de față. Am reușit să echilibrăm cumva veniturile  cu cheltuielile… A fost acea perioadă a Pandemiei cu Covid care a generat costuri foarte mari în ceea ce privește  materialul de protecție: măști, halate, mănuși  etc.  Deci tot ce înseamnă materiale de protecție a personalului medical, dar am avut noroc cu Casa de Sănătate care ni le-a decontat.

În acest context, Spitalul județean de Urgență Giurgiu este acum la zi cu plata către toți furnizorii. Nu mai avem arierate sau  plăți întârziate.  La preluarea mandatului meu, în februarie 2021,  Spitalul avea datorii de circa 8,150 milioane lei, la care se adăugau alte 3,6 milioane lei  datorii la bugetul de stat.   Ele erau aferente lunii  august a anului 2020.  Ulterior acestea au fost eșalonate și în cele din urmă achitate, iar  la acest moment, așa cum menționam, suntem cu plățile către furnizori la lunile martie aprilie – ne-a mai precizat directorul SJU Giurgiu, Dragoș Chivu.

(Florian Tincu)

 

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
18.7 ° C
18.7 °
18.7 °
68 %
2.3kmh
100 %
lun
22 °
mar
24 °
mie
25 °
joi
20 °
vin
25 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!