Comisia de buget a Camerei Deputaţilor a dat raport de admitere asupra proiectului de lege iniţiat de Liviu Dragnea, care prevede unele facilităţi în domeniul TVA, printre care reducerea TVA de la 9 la 5% pentru îngrăşăminte, fertilizatori naturali şi seminţe utilizate în agricultură.

Proiectul de lege iniţiat de Liviu Dragnea, care prevede aplicarea unor facilităţi fiscale în ceea ce priveşte TVA pentru micii întreprinzători a primit raport favorabil din partea Comisiei de buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor cu amendamentele respinse şi admise de aceasta, existând o abţinere din partea deputatului USR Cosette Chichirău.

Proiectul de lege a fost asumat de toată Comisia de buget, finanţe şi bănci, cu excepţia deputatului USR Cosette Chichirău.

Astfel, iniţiativa legislativă prevede reducerea TVA de la 9 la 5% pentru „îngrăşăminte, fertilizatori naturali şi pesticide utilizate în agricultură, seminţe şi alte produse destinate însămânţării sau plantării, precum şi pentru prestările de servicii de tipul celor specifice utilizate în sectorul agricol, prevăzute prin ordin comun al ministrului Finanţelor Publice şi ministrului Agriculturii”.

Această reducere a TVA urmează să fie aplicată începând cu 1 ianuarie 2020. Iniţiativa legislativă aparţine fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea. Senatul a adoptat iniţiativa pe 20 iunie 2017.

Camera Deputaţilor urmează să voteze raportul de admitere al Comisiei de buget, în calitate de for decizional.

(Jurnal)