Biblioteca reprezintă unul dintre spațiile cele mai importante dintr-o instituție școlară, întrucât contribuie la apropierea tinerilor de lectură şi sprijină corpul profesoral în reușita actului educațional. Deși internetul reprezintă o provocare a lumii moderne, biblioteca rămâne o constantă culturală, un simbol al profunzimii spirituale.

În acest context, este evidentă necesitatea de a mări şi actualiza permanent fondul de carte al bibliotecii. Modernizarea nu înseamnă schimbarea mobilierului, ci schimbarea cărţilor deteriorate, reactualizarea permanentă a fondului de carte. Un prim pas în acest sens este propus de proiectul în care sunt implicaţii elevii, care vor face donaţie de carte, urmând să fie implicată şi comunitatea locală.
Proiectul îşi propune, de asemenea, încurajarea elevilor de a participa la acţiuni de voluntariat, de a se implica în viaţa comunităţii, de a înţelege că pot schimba, în calitate de cetăţeni, lumea în care trăiesc, formându-le o atitudine civică pozitivă.
Ploaia nu a împiedicat astăzi elevii să vină la Colegiul Național „Ion Maiorescu” pentru a dona o carte bibliotecii și apoi de a face un schimb cu colegii prezenți. Elevii de gimnaziu, cititori pasionați, au fost atrași de genul fantasy, de aventuri, cu subiecte din actualitatea școlară. Cei de liceu s-au orientat spre eseu, poezie, carte pentru adolescenți, literatură clasică.
De asemenea, Departamentul de arte al Consiliului școlar al elevilor a inițiat realizarea din materiale reciclabile a unor semne de carte ce au fost oferite gratuit participanților. Nu întâmplător, mottoul acestei întâlniri este „Lasă un semn de carte în școala în care înveți.”

La eveniment a participat dl Petre Crăciun, cetățean de onoare al orașului, scriitor și absolvent al colegiului. De asemenea, au fost prezenți dl primar Adrian Anghelescu alături de reprezentanți ai administrației locale și județene, dna inspector general prof. Sârbu Adelina și dna Elena Ion, din partea bibliotecii județene.