Proiectul de eficientizare a iluminatului public giurgiuvean continuă

0
309

Consiliul Local al municipiului Giurgiu a adoptat cu ceva timp în urmă un proiect de eficientizare al iluminatului public de care să beneficieze întregul municipiu.

Această eficientizare a iluminatului public a presupus montarea a 4400 de lămpi cu tehnologie LED.

În discuția purtată cu Adrian Răcaru, acesta ne preciza care sunt cartierele din municipiul Giurgiu care dispun, la acest moment, de iluminat public cu tehnologie LED:

„Cartierul Negru Vodă, cartierul Decebal, cartierul Tineretului, cartierul Oinacu – Danubius, cartierul de  case Mereni – Rozelor, cartierul ANL Port, ANL Obor, ANL Steaua Dunării, ANL Petre Ghelmez, zonele de case de pe străzile Vlad Țepeș, Sirenei, Nicolae Bălănescu, Tabiei, Dunării, Portului, 1 Decembrie 1918 (cu străzile adiacente), șos. Mihai Viteazul, șos. București, Drumul Serei, șos. Bălănoaiei, șos. Ghizdarului, șos. Sloboziei, șos. Alexandriei, șos. Portului, Aleea Plantelor, str. Unirii”.

Tot directorul Giurgiu Servicii Locale, Adrian Răcaru ne mai spunea: „În cazul iluminatului stradal cu LED-uri, durata de viață a unui bec depășește cu mult 50.000 de ore de funcționare, având un consum mult mai mic decât iluminatul tradițional. Făcând un calcul, asta înseamnă o durată de aproximativ 6 ani de funcționare continuă sau 12 ani de funcționare/12 ore pe zi. Sistemele de iluminat tradiționale au o durată de viață de aproximativ 15 ori mai mica”.

Activitatea de montare a lămpilor cu tehnologie LED va continua și în alte zone ale municipiului Giurgiu.

Tot în această perioadă, angajații GSL Giurgiu au început montarea ornamentelor de Crăciun în întregul municipiu, dar și reabilitarea iluminatului din Parcul Alei.

(Ana Magheru)