Colegiul Național „Ion Maiorescu” din Giurgiu a derulat și coordonat proiecte în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii pentru al treilea an consecutiv. Proiectul a fost finalizat la data de 3 iunie odată cu festivitatea de premiere organizată de Ambasada Statelor Unite la București și înmânarea diplomelor de participare tuturor celor 20 de beneficiari direcți ai proiectului de către dl William O’Connor, atașatul cultural al Ambasadei SUA la București.

Acest proiect a fost coordonat de profesoara Bădărău Claudia și a  susținut activitățile extracurriculare prin implicarea elevilor în proiecte ce au avut drept scop dezvoltarea abilităților lingvistice, de comunicare și inter-relaționare între elevii cu aceleași preocupări și interese.

Proiectul a venit în întâmpinarea elevilor care și-au dorit să-și îmbunătățească competențele de limba engleză, cultura generală și să descopere, prin niște ore interactive, elemente de cultură americană.

Am vorbit cu 2 eleve participante pentru prima oară la acest proiect, despre experiență dobândită prin participarea la „USA – Understand, Study, Achieve2“.

„Faptul ca am fost selectată pentru a participa la proiectul ,,USA-Understand, Study, Achieve2“ a însemnat foarte mult pentru mine. Mi-am făcut prieteni noi și am învățat limba engleză prin activități distractive și jocuri. Pot spune ca am descoperit multe lucruri interesante despre cultura americană. Mi-ar plăcea să particip și la alte proiecte în viitor”, ne spunea Natalia Grozea, elevă în clasa a VI-a A.

Nectaria Iofcea, elevă tot în clasa a VI-a A, ne declara: „Acest proiect a reprezentat o experiență de neuitat, iar pe lângă faptul ca am învățat lucruri noi despre istoria Americii, am văzut și ce înseamnă să lucrezi în echipă, alături nu numai de colegii mei, ci și de alți copii de vârstă mea sau mai mari, cu mai multă experiență în astfel de proiecte.
Proiectul USA (2021-2022) a fost un proiect unde chiar m-am distrat învățând. Atunci când am mers la Ambasada SUA și am avut onoarea să îl întâlnesc pe atașatul cultural, acesta ne-a povestit despre viața lui, care pe mine m-a uimit. Deși este un om în toată firea, ne-a demonstrat că este un tip foarte cool care îi înțelege pe tineri și apreciază eforturile depuse de ei. Pot spune, cu alte cuvinte, ca domnul atașat cultural știe să se comporte și ca un diplomat, dar și ca un ,,adolescent” al secolului XXI.”

Coordonatoarea acestui proiect cu finanțare federală, Claudia Bădărău ne-a declarat că-și dorește continuarea parteneriatului cu Ambasada SUA și în cadrul altor proiecte pe care aceasta le desfășoară în țara noastră.

(Ana Magheru)