Potopul s-a revărsat astăzi dimineață peste Municipiul și județul Giurgiu! Oamenii spun că n-au mai văzut așa ceva…! (Galerie FOTO + Video)

0
962

Încă din primele ore ale dimineții, când lumina își făcea loc pentru a-și anunța prezența, furtuna s-a abătut peste aprope întregul județ Giurgiu.

Dincolo de rafalele de vânt care au scos copaci din rădăcini sau au rupt arbori bătrâni transformându-le într-o clipă în niște vreascuri, din cer a căzut și grindina, de diferite dimensiuni, care – așa cum spun oamenii din mediul rural care dețin solarii și grădini de legume –  a ras totul în cale…

Iată cum arăta piatra ce a căzut în două din localitățile județului, Oncești și Ghimpați… Oamenii au scos grindina cu lopețile și cu roaba…

Până la ora 23:30, localitățile Săbăreni și Cosoba s-au aflat sub incidența unui cod portocaliu de vijelie puternică (rafale de 70 – 90 km/h).
S-au  înregistrat averse torențiale care vor acumula peste 25 l/mp, frecvente descărcări electrice.
Până la ora 23:00, localitățile Adunații-Copăceni și Vărăști s-au aflat, la rândul lor, sub incidența unui cod portocaliu de vijelie puternică (rafale de 75 – 90 km/h).

Duminică seara, până la ora 22:30, localitățile Mihăilești, Bolintin-Deal, Buturugeni, Grădinari, Iepurești și Bulbucata s-au aflat sub incidența unui cod portocaliu de vijelie puternică  cu rafale de 75 – 90 km/h !

 

 

 

 

 

 

 

 

În Municipiul Giurgiu, scenele semănau cu cele văzute aseară la știrile TV, îm Germania, cu autoturisme zăcând în apele ce ajungeau la geamuri…

Așa arăta  strada Gării, înainte de a se opri furtuna și la scurt timp după ce ploaia  a încetat…Ca o lagună albastră!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pompierii au avut serios de muncă, rezolvând ca de obicei situațiile ce păreau fără ieșire….

Curtea Spitalului județean a intrat și ea la apă…!

O dimineață ce nu va fi uitată prea curând de mulți dintre locuitorii orașului și județului Giurgiu….

Haos, apă, autoturisme avariate, străzi și drumuri blocate de arbori căzuți, cabluri de energie electrică rupte, încurcate, păsări moarte lovite de furtună… Imagini de coșmar pe care rar ne este dat să le vedem atât de aproape de noi…Natura ne-a pedepsit, dându-ne deocamdată o mică lecție…Oare ce va urma…?

Ce recomandă în continuare pompierii

 Deoarece pe perioada manifestării fenomenelor meteorologice există riscul producerii unor inundații locale, respectați următoarele recomandări:
– curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;

– în măsura în care este posibil, dacă vântul bate cu putere, întrerupeți activitățile în aer liber și adăpostiți-vă în locuințe sau în spații care să vă asigure protecția; închideți ușile și ferestrele.

(Jurnal)