Un proiectil neexplodat, cu calibrul o sută de milimetri, a fost descoperit luni, 21 martie, de un bărbat din localitatea Frasinu, în timp ce efectua lucrări agricole în livada sa. Acesta a fost ridicat și transportat în siguranţă, urmând să fie distrus în poligonul de specialitate.

„În timp ce lucra într-o livadă, un cetăţean din localitatea Frasinu a găsit un obiect ce părea a fi element de muniţie. Acesta era parţial îngropat în pământ. Bărbatul şi-a dat seama că poate fi un obiect periculos şi a cerut sprijinul autorităţilor. La faţa locului s-au deplasat pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu care au constatat că este vorba despre un proiectil perforant de calibrul o sută de milimetri”, se arată în comunicatul de presă emis de ISU Giurgiu.

Proiectilul a fost ridicat şi transportat în siguranţă, urmând să fie distrus în poligonul de specialitate al ISU Giurgiu.

Menționăm că de la începutul anului au mai fost găsite în localităţile Mihai Bravu, Băneasa şi Comana, încă două proiectile explozive, ambele cu calibru de 76 de milimetri, un cartuş de infanterie de calibrul 7,62 milimetri şi un focos fuzant de proiectil.

(Jurnal)